Какво е 3D телевизия?

Какво е 3D телевизор?

3D телевизорът е технологична иновация, която прави гледането на филми у дома вълнуващо. Той осигурява това, което липсва на стандартното тв изображение – дълбочината на образа. Ефектът се постига чрез прожектиране на две аналогични картини, едната предназначена за лявото, а другата за дясното око. С помощта на специални очила, двата образа се съединяват и се виждат обемно.

Повечето хора възприемат без проблеми 3D. Преди да решите да купувате 3D телевизор обаче, уверете се, че този тип изображение не предизвиква у вас замайване, главоболие, парене в очите или друг дискомфорт. Може да изпробвате въздействието първо в киносалон.

3D televizor
Image: LGEPR

Трябват ли специални очила за гледане на 3D телевзор?

Само със специални очила образът може да се вижда в дълбочина, иначе изображението ще изглежда размазано. За малките са необходими детски очила за 3D. Някои производители са предвидили чифт или два към тв апарата. Разбира се, на 3D телевизор може да гледате и стандартни двуизмерни програми с отлично качество.

Какво съдържание мога да гледам на 3D телевизор?

Засега съдържанието, което е създадено за гледане на 3D телевизор, не е много богато. Можете да си купите 3D блу рей дискове или да гледате 3D телевизионни програми, но жанровете засега са ограничени. PlayStation 3 конзолите също имат трето измерение, така че може да се потопите и в игрите, създадени за тази платформа.