Как да изберем GPS?

Пътуването с автомобил до близка, далечна или дори в родната ти страна, е много по-лесно, когато имаш в купето добра навигация. На пазара на авто електроника се предлагат разнообразни марки и модели, но не винаги знаем на кой да се спрем. Ето няколко съвета от Azola.bg.

kak da izbera gps
Image: Blyzz

GPS карти

Поддържането на точни и подробни карти е може би най-важното условие, за едно навигационно устройство. Убедете се, че GPS-ът разполага с подробни данни дори за по-малките селища в една държава, а не само за големите градове. Когато пътуваме с кола, обикновено минаваме през всякакви местности, така че навигацията трябва да бъде полезна навсякъде. За предпочитане са платформи, които позволяват ъпдейтване на картите безплатно от интернет.

Размери

Преносимият GPS навигатор за пътуване с автомобил трябва да бъде с оптимален размер за всеки конкретен модел кола. Така от една страна ще виждаме достатъчно добре откъде трябва да минем, а от друга GPS-ът няма да закрива голяма част от таблото и предното стъкло. 4.3-инчовият GPS се смята за най-добър избор.

Функционалности

Сред основните функционалности, които може да са ви крайно полезни, са възможност преносимият GPS да се зарежда в колата; да има интуитивно управление, да има гласова навигация.

Разбира се, някои късметлии могат да си позволят автомобил с вградена навигация.