Бижу според формата на лицето

Подходящо избраното бижу може да накара лицето да засияе и да привлече всички погледи. Много е важно обаче да преценим формата, която отива на лицето, за да избегнем “клоунския” външен вид”.

biju spored formata na liceto
Image: KathyC81

Ако твоето лице е сърцевидно или обърнат триъгълник, то значи, че е по-широко откъм челото и по-тясно при брадичтата. Това всъщност е една от най-често срещаните форми при знаменитостите и се смята за изключително привлекателна. Как да подчертаем обаче естественат красота на това лице с подходящо бижу? Избери висящи обици, за да издължиш формата на главата. Най-подходящият гердан е огърлицата от много на брой малки части, разположени под формата на триъгълник, сочещ към деколтето.

Кръглото лице също изисква висящи, дълги обици. Формата на твоите бижута за уши обаче, трябва да е геометрична – или квадратна, или триъгълна. Свободно падащите към деколтето гердани или огърлици са задължителни, ако имаш кръгло лице.

Кръглите и малки, деликатни обици са подходящи за квадратно или овално лице.

Много от нас често се питат какъв цвят бижу да изберат, особеноq ако тоалетът не ни задължава с конкретна гама? Ето общото правило. Ако си брюнетка и имаш кафява или черна коса, съчетана с по-златист цвят на кожата, бижутата с топли цветове са за теб. Златото определено е твоя бижутериен метал. Избери камъни или кристали Сваровски в червено, кафяво или зелено.

Ако си светлокоса, а освен това имаш бяла кожа, сребърната бижутерия трябва да бъде твоят избор. Ще изглеждащ ослепително с розови, сини, лилави скъпоценни камъни.