Samsung Galaxy S3 влиза в конкуренция с Apple

Samsung Galaxy S3Новият смартфон, който наследява най-продавания умен телефон с операционната система Android – Galaxy S2, носи логичното име Samsung Galaxy S3. Той се очертава като основния съперник на последната версия Apple iPhone 4. Новият Галакси смартфон разполага с вграден софтуер за разпознаване на глас. Samsung Galaxy S3 има по-голям диспей от предишния модел и възможност за съхраняване на 50GB данни онлайн. Последната функция се предоставя като част от сътрудничеството на Самсунг и Dropbox.

Galaxy S3 е официалният GSM на Летните олимпийски игри, което го изнася с едни гърди напред пред следващият iPhone 5, който традиционно се очаква да се появи през есента.

Новият смартфон на Самсунг е с четириядрен процесор, който осигурява изключително качествена графика и бързо отваряне на приложенията. В това отношение той се конкурира само с HTC One X и LG Optimus 2X. На фона на функционалностите на Samsung Galaxy S3, някои анализатори вече твърдят, че iPhone изглежда като модел от близкото минало. Натискът, който Samsung оказва с новия си модел, изисква от Apple да предложи един наистина революционен iPhone 5.

Останалите произодители на смартфонри RIM – BlackBerry и Nokia, така и не успяха да се наредят близо да двата основни играча на пазара на мобилни телефони в света.