Как да избера и ползвам правилно крем за лице?

Как се избира крем за лице?

Овлажняващите кремове са подходящи за нормалната кожа. Те защитават естествената „дреха” на тялото и придават равен и бляскав тен. Напоследък хит са тези продукти, които съдържат екстракт от грозде, животинска мазнина, зехтин.

kak da izbera krem za lice
Image: vandinglewop

Подхранващите вещества в гроздовите семки защитават кожата от външни въздействия, а мазнините я насищат.
За суха кожа подхожда крем със зехтин, пчелен восък, масло от какао. Комплексът от тези природни съставки предпазва лицето от стареене. Кремът трябва да съдържа витамините А, Е, К, бета-каротин, масло от маслина, растителни и животински мазнини. Това е пътят към мека и здрава кожа. Витамин К например укрепва кръвоносните съдове. Когато количеството му в организма е достатъчно, кожата сияе. Този елемент неутрализира и неблагоприятното влияние на външни фактори. Маслата пък повишават еластичността на сухата кожа. Те я снабдяват с хранителни вещества и витамини.

За мазна и комбинирана кожа кремът трябва да съдържа витамините С, Р, B, А, а също и плодова киселина. Екстрактът от малина и къпина повлиява много добре този тип кожа. Кремът се нанася два пъти дневно на тънък слой след почистване и тонизиране на лицето. Сребърната вода помага ефективно да се подготви лицето преди нанасяне на крем. Микроелементите, които тя съдържа, правят кожата еластична.

За чувствителна кожа ефективен е крем с витамин Е, масло от какао, маслини, пшенични зародиши.

Как се нанася кремът за лице?

Ползвайте крем след като сте измили лицето. Когато кожата току-що е била влажна, нанасянето е по-лесно. Кремът се взема с върха на пръстите и се разнася с леки втривания.

На челото кремът се разпределя от средата в посока двете слепоочия. Намазването на клепачите започва от вътрешните ъгли, а под очите – в обратната посока. Ползвайте специален околоочен крем, който втривате с тупкане. На брадичката и бузите кремът се нанася от долу нагоре в посока към ушите. Движенията на пръстите по шията също са отдолу нагоре. За да намажете зоната около деколтето, започнете да разпределяте крема от ключицата в посока двете рамене.