Четири-ядрените процесори са двигателят на смартфоните през 2012 година

smartphonesЧетири-ядрените процесори са двигателят на новите модели смартфони през 2012 година. Големите производители, с изключение на Sony, залагат на ултра новия хардуер за предлаганите умни устройства.

Китайската технологична компания Huawei анонсира най-бързият засега смартфон Ascend D Quad, който е по-оперативен от Apple iPhone 4S и Samsung Galaxy Nexus.

LG Optimus 4X HD също е базиран на 4-ядрен процесор и 4.7-инчов дисплей с висока резолюция, както и 4G. Смартфонът на LG е изключително удобен за видеоигри. Optimus 4X HD ще използва софтуера на Google Android – Ice Cream Sandwich.

Sony обяви нов модел от линията си Xperia – P Xperia и U Xperia. Те са основани на новата философия на компанията смартфонът за бъде удобен за слушане на музика, за видео игри и гледане на филми. Екраните са с технология „бяла магия”‘White Magic’.

HTC има нова звезда през 2012 година – HTC One. Той е базиран на софтуера HTC Sense с Android-ен интерфейс. One прави снимка за 0.7 секунди, автоматично фокусира за 0.2 секунди, има подобрени сензори за отлични снимки при слаба осветеност. HTC One може едновременно да прави снимки и да записва видео. Серията HTC One има няколко разновидности One X, One V и суперфонът с четири- ядрен процесор HTC One S.