PlayStation Vita определя нови стандарти в преносимите игрови конзоли

С появата си на пазара Sony Playstation Vita започна да променя пазара на преносими игрови конзоли и въведе нови стандарти, с които конкурентите на Сони трябва да се справят в близко бъдеще.

Sony Playstation VitaКато начало, Vita се отличава с ексклузивен дизайн. Важното разбира се, идва след това – новата мобилна игрова конзола на Сони осигурява приключения, които няма да намеритe нито в Apple App Store, нито в Android Market.

Два джойскита ви позволяват да движите вашия герой с единия и да обхождате останалата част от играта с другия. Най-атрактивната част на платформата е 5-инчовия OLED (organic light-emitting diode) екран с искрящи цветове и дълбочина на контраста. Екранът също случи като тъчскрийн за навигация на менюто. Kа страница визулизира 10 приложения и програми, които лесно се преглеждат вертикално и хоризонтално.

На задната част на Sony Playstation Vita има втори тъчскрийн. Vita има вградени сензори за движение, както и две камери в предната и задната част на конзолата. Старият игрови формат Universal Media Disc (UMD) е заменен с по-леки и тънки носители. Можете да даунлоудвате игри и от Sony PlayStation store.

Vita има вградени социални приложения като Near, който ви свързва с Vita играчи; “Party” за чат в PlayStation Network, Facebook, Twitter, Flickr.