Трима електронни титани лансират впечатляващи Android-ни смартфони

samsung apple iphone htcПоявата на нов Android-ен смартфон на пазара вече не е такава ярка новина, защото през месец-два някой от големите производители на електроника използва платформата на Google за нов продукт. Тази година обаче Motorola, Samsung и HTC са подготвили наистина впечатляващи смартфони. Те са с внушителни дисплеи, които са с размер на корпуса на iPhone. Това ги прави перфектни за гледане на филми, видео, снимки, сайтове, карти. И трите модела имат предна и задна камера, Wi-Fi, GPS и Bluetooth.

HTC Rezound върви заедно с нашумелите слушалки Dr. Dre Beats, които дават усещане за студийно качество на звука. Ултра тънкият смартфон на HTC е с high-definition 4.3-инчов дисплей (1280 by 720 pixels). Предната камера може да заснеме 720p видео, което е едно от предимствата на този телефон. Останалите характеристики на HTC Rezound са обичайни за този сегмент – 8-megapixel задно разположена камера, 10 гб вградена памет за приложения и слот за memory-card.

Motorola Droid Razr Maxx е първият 4G смартфон, който може да издържи цял ден с едно зареждане. Тънък е колкото iPhone. Екранът е с висока разделителна способност (960 by 540 pix), паметта е внушителна – 11.5 гб плюс допълнителна 16-gig memory карта.

Samsung Galaxy Nexus е най-интересният от трите модела. Той е оборудван с грандиозна памет – 32 гб, бърз процесор, сменяема батерия, 1280 x 720-pixel hi-def екран и …само 5-megapixel камера.