Кажи ми какъв часовник носиш, за да ти кажа къде работиш

luksozni chasovnici
Image: GuySie

Часовникът отдавна се е превърнал в аксесоар, който изпраща сигнали на околните и определя стила и индивидуалността на притежателя си. Той не ни служи само, да отиваме на работа на време, за това можем да се ориентираме по GSM-а и повечето електронни уреди. Часовникът показва какво работиш, како е хобито ти, как искаш да се отнасят към теб.

Любителите на водните спортове, корабите и яхтите избират специални серии като Casio Seapathfinder. Моделите от тази линия са истински мини компютър за морските ширини и дълбини. Алпинистите и катерачите избират Casio Pro-Trek

Класическият стил часовници е за хора, които работят в офис, училище или университет. Основното в тази линия е, че часовниците са със стрелки, кожена или обикновена полимерна каишка. Такъв аксесоар става за всякакъв вид сака и ризи. Класически не означава скучни часовници. Те също могат да са в разнообразни цветове, форми на корпуса и цифрите. Използването на ниско бюджетни кварцови механизми освен това ги прави много достъпни. Разновидности на класиката са „кежуъл” стила, който залага на простота и удобство и „унисекс”, който е подходящ както за мъже, така и за жени.

Спортните часовници са за свободното време или за активни личности, които работят в по-творчески компании -студио за татуировки или фитнес салон например. Ще познаете спортния дизайн часовници по масивния корпус (40-50 мм), едър декоративен шев на кожената каишка или едра метална или каучукова верижка. Спортните часовници са с дигитални цифри или цифрово –аналогови. Имат по-едри бутони.

Фешън стилът говори сам за себе си. Знайте, че не може да разчитате за дълго на такъв часовник, защото до година-две от модерни може да станете старомодни. Във фешън часовниците се набляга на актуални цветове и съчетания за определен сезон. Като механизъм може да се използва както не скъп кварц, така и по-елитна механика. Ако държите да изглеждате актуални в очите на вашите колеги и клиенти, това е вашия избор.