Модата в бижутата за абитуриенти: украшения, които акцентират роклята

Когато става дума за нещо толкова специално в живота на едно момиче като абитуриентската вечер, изборът на рокля, аксесоари, прическа и грим е свързан с напрегнато вълнение. Абитуриентската рокля се облича само веднъж, а бижуто се носи дълго. Дори по време на самия бал погледите на много хора са приковани в аксесоарите.

Абитуриентска рокля без подходящи бижута е като коледна елха без украса. Внимателно подбрани пръстен, гривна , обеци, колие или брошка, могат да бъдат съвършеният акцент в тоалета. Това не означава, че трябва да се окичите като коледно дърво, а да изберете един основен и един допълнителен елемент.

Не избирайте бижу, което подхожда на дрехата, а украшение, което я допълва и акцентира. Скромността е последното нещо, което ви трябва на бала, впечатлете с екстравагантност и блясък – така дълго ще ви помнят. Това разбира се, е общо правило, което не приляга за всяка индивидуалност.

Дизайнерите обявяват тенденциите в модата за абитуриенти за следваща година още през есента. За пролетта фаворити ще са роклите и ансамблите в тропическите цветове – тюркоазено, наситено синьо или морско синьо, розово в интензивни оттенъци, слънчево жълто. Цветът на тоалета и бижутерията за бала зависят също от това дали младата дама е романтична, модерна, срамежлива, консервативна, пънкарка или рокерка. Дрехата пък определя и бижутата към нея.

Актуалните във всички дизайнерски колекции рокли на ресни или ленти, може да понесат или масивна, плоска гривна от един материал – например медицинска стомана или деликатни обеци.

Балният тоалет без презрамки позволява да изберете колие, което да събере всички погледи. То може да е нагръдник. Ако все пак се спрете на по-семпло колие, наблегнете на обеците или гривната – те трябва да привличат като магнит вниманието на околните.

Абитуриентската рокля с къс ръкав е чудесна идея да подчертаете ефектна гривна или наниз от няколко гривни . Спестете си гердан или колие в случая, защото рискувате да изглеждате много „бъбриви”.

Това е съветът и към абитуриентките, които ще облекат рокля без деколте – изберете за нея обеци с камъни.

Квадратното деколте върви с красиво колие. V-образното се съчетава с комплект колие и обици, които подчертават линията на роклята.

Дълбокото деколте има нужда само от брошка в ретро стил или перлена огърлица за подчертаване на стила „фатална жена”. Перлите винаги са умен избор. Освен че вечно са на мода, те са стилни и не са много скъпи.

Бродираната рокля почти изключва съчетаване с бижута. Може би само стилен пръстен е изключение от това правило.

Ретро стилът може да бъде много ефектен в съчетание с модерна гривна или нагръдник.

Видът на украшението зависи и от прическата. Ако сте с прибрана коса – разбира се давате път на атрактивни висящи обици и колие. Ако косата е пусната и държите на обици – тогава трябва да изберете масивни халки или висящи стъклени украшения за уши.