Масивните бижута диктуват модата през пролетта и лятото на 2011

В началото на пролетта дизайнерите вече обявиха какви ще бъдат актуалните тенденции в материалите, формите и цветовете на бижутата и аксесоарите. Въпреки обичайното разнообразие, се очертават няколко посоки, които ще отличават ювелирните изделия тази пролет и лято. Кодът на модата е: масивни форми и комбинации от материали.

Цветове и материали

Белият цвят на метала – платина, злато, сребро и стомана има привилегировано място във френските колекции, представени през март на най-голямото бижутерийно изложение в Швейцария. Новото е съчатанието на метала с други материали, особено дърво и кожа. Комбинацията от метал с камъни, карбон, титан, керамика и смола също оформят чара на модерната бижутерия.
Дотук с френските колекции. В голяма част от актуалните предложения на останалите дизайнери фаворит е цветът „злато”, независимо от меала, от който са направени украшенията.

Колиета

Тази пролет и лято изберете големи, ефектни колиета в различни форми – нагръдници, няколко дължини синджира за повече сексапил, редуване на различни групи малки елементи, дълги гердани с висулки.

Пръстени

Модата през 2011 година диктува пръстените да са с чувствена форма: голям камък, оформен в центъра на украшението или малки камъчета, разположени във форма на спирала, панделка или около перла. Разбира се, вечните мотиви със цветя са очарователни и през тези сезони.

Гривни

Гривните стават важен аксесоар този сезон. Те са във формата на масивни верижки, които може да са разнообразени от елементи с различни стилизирани мотиви.

Обици

Обиците не правят изключение от общите тенденции. Едва ли е изненада след всичко написано дотук, че са на мода големи халки и висящи бижута за уши.

Брошки

Мотивите и елементите от природата продължават да вдъхновяват дизайнерите и през 2011 година. Моделите с цветя, листа, животни, които символизират желанието на хората да изглеждат свежи, млади и естествени са използвани най-вече при изработката на брошки. Този аксесоар се поставя на бельо, блуза или яке.

Мъжката бижутерия

Мъжката бижутерия продължава да набира все повече популярност. Актуалните дизайнерски решения включват все повече материали, форми и стилове. Те разбира се трябва да са съобразени с индивидуалността на този човек, който ще ги притежава.